Εδβομάδα Μητρικού Θηλασμού

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου από υποστηρικτές του θηλασμού. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Η Ήρα ως υποστηρικτής του μητρικού θηλασμού, γιορτάζει την εβδομάδα αυτή και υποστηρίζει το έργο της WABA και της «ΑΛΚΥΟΝΗ: Εθνική πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού» με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες

WABA – WORLD ALLIANCE FOR BREASTFEEDING ACTION
Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (World Alliance for Breastfeeding Action - WABA) είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ιδιωτών και οργανισμών που ενδιαφέρονται για την προστασία, την προώθηση και την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού σε όλο τον κόσμο. Βασίζεται στη Διακήρυξη Innocenti, στους Δέκα Κρίκους για την Ανατροφή του Μέλλοντος (Ten Links for Nurturing the Future) και στη Στρατηγική για τη Βρεφική και την Παιδική Διατροφή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO) και της UNICEF. Κυριότεροι συνεργάτες της είναι το Διεθνές Δίκτυο Δράσης για την Παιδική Διατροφή (International Baby Food Action Network - IBFAN), ο Διεθνής Σύνδεσμος Θηλασμού (La Leche League International - LLLI), ο Διεθνής Σύνδεσμος Συμβούλων Θηλασμού (International Lactation Consultant Association - ILCA), η Διεθνής Οργάνωση «Καλή Αρχή» (Wellstart International), η Ιατρική Ακαδημία για το Θηλασμό (Academy Of Breastfeeding Medicine - ΑΒΜ). Η WABA συμβουλεύει τη UNICEF και ως μη-κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) αποτελεί ειδικό σύμβουλο του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ (Economic and Social Council of the United Nations - ECOSOC)

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2018 : «ΘΕΜΕΛΙΟ ΖΩΗΣ»
Σ’ έναν κόσμο γεμάτο ανισότητα, κρίσεις και φτώχια, ο θηλασμός είναι το θεμέλιο για μια διά βίου καλή υγεία για τις μητέρες και τα μωρά. Το σλόγκαν της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (WBW/ΠΕΘ) για το 2018 είναι:

ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Θεμέλιο Ζωής

Ο θηλασμός αποτρέπει την πείνα και τον υποσιτισμό σε όλες του τις μορφές και εξασφαλίζει επισιτιστική ασφάλεια για τα μωρά, ακόμα και σε περιόδους κρίσης. Χωρίς καμιά επιπλέον επιβάρυνση στο οικογενειακό εισόδημα, ο θηλασμός είναι ένας χαμηλού κόστους τρόπος θρέψης των παιδιών και συμβάλλει στη μείωση της φτώχιας. Η διατροφή, η επισιτιστική ασφάλεια και η μείωση της φτώχιας είναι θεμελιώδη σημεία για την επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) των Ηνωμένων Εθνών.


Η οικογένεια της ΗΡΑ υποστηρίζει τον μητρικό θηλασμό μέσα από μια σειρά από ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια αυτής της γιορτής

ΕΠΙΛΕΓΩ ΘΗΛΑΣΜΟ: Τα καταστήματά μας είναι φιλικά προς τον μητρικό θηλασμό, με χώρους ειδικά διαμορφωμένους για τον θηλασμό. Οι μητέρες μπορούν ελεύθερα να θηλάσουν μέσα στο κατάστημα όπου οι ίδιες επιθυμούν. Αν πάλι προτιμούν την ιδιωτικότητα τους, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι θηλασμού πιο απομονωμένοι.

Συμμετοχή στον Ταυτόχρονο Θηλασμό σε Λάρισα και Βόλο, την Κυριακή 04/11
Εξειδικευμένο σεμινάριο θηλασμού: «Θηλασμός: Χρήσιμες συμβουλές για να τα καταφέρουμε!» στο κατάστημα του Κηφισού στις 07/11 και στο κατάστημα του Αλίμου στις 08/11


«Θηλασμός: Χρήσιμες συμβουλές για να τα καταφέρουμε!»

Γνωρίζουμε ότι οι νέες μητέρες συχνά αντιμετωπίζουν με αγωνία και άγχος τον μητρικό θηλασμό. Οι απορίες είναι πολλές και συχνά η ελλιπής γνώση ωθεί σε απογοήτευση, γεγονός που οδηγεί πολλές μητέρες στο να εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Για τον λόγο αυτό, δημιουργήσαμε ένα σεμινάριο εξειδικευμένο στον μητρικό θηλασμό. Με πρακτικές συμβουλές και μεθόδους θα μιλήσουμε για το πώς ξεκινά η διαδικασία του θηλασμού και πως εδραιώνεται τελικά.

Η κ. Χρύσα Εκίζογλου, Μαία, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και Επιστημονικός Συνεργάτης Ι.Υ.Π. στο Πρόγραμμα «ΑΛΚΥΟΝΗ» θα βρίσκεται κοντά μας για να δώσει συμβουλές και να απαντήσει σε ερωτήματα που απασχολούν τις νέες μητέρες στο θέμα του θηλασμού.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν:
την Τετάρτη 07/11/2018 στο κατάστημα ΗΡΑ Κηφισού
και την Πέμπτη 08/11/2018 στο κατάστημα ΗΡΑ Αλίμου.

Για δηλώσεις συμμετοχής, καλέστε στο 2105735859 για το ΗΡΑ Κηφισού και στο 2109902880 για το ΗΡΑ Αλίμου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.